Sposób przygotowania:
Biszkopt z poziomkami i galaretkąKrok 1
Galaretkę cytrynową rozpuszczamy w 900 ml wody i czekamy, aż nam lekko stężeje.
Krok 2
Ubijamy jaja w temp pokojowej z cukrem ( masa potraja swoją objętość ). Mąkę w raz z proszkiem do pieczenia przesiewamy nad misa z ubitymi jajami i delikatnie mieszamy ( w jedna stronę), aż do ostatniej mąki. Formę prostokątną smarujemy masłem i wykładamy papierem do pieczenia ( wiemy, że teraz nam się papier przyklei do formy).Przekładamy ciasto biszkoptowe do przygotowanej formy, pieczemy w 170 stopniach koło 20-25 minut.
Krok 3
Wystudzony biszkopt wkładamy do prostokątnej formy, wyłożonej folią spożywczą, kładziemy poziomki i zalewamy cytrynową galaretką ( lekko tężejąca ma być galaretka). Po 3 godzinach można już wyjąc z lodówki ciacho i jeść.
iziona
lalunia
Ja też zazdrościłam hihi dlatego poszłam nazbierać :)