Sposób przygotowania:
Szparagi grillowane
Szparagi umyłam, odłamałam twarde końcówki i wrzuciłam na 3 minuty do wrzątku (nie zanurzając główek) z dodatkiem soli, soku z cytryny i cukru.
Odcedziłam i osuszyłam na papierowym ręczniku.
Następnie rozłożyłam na półmisku, posypałam solą i pieprzem i skropiłam oliwą, wymieszałam. Szynkę pocięłam na paski szerokości 2-3 cm.
Każdego szparaga owinęłam szynką i ułożyłam na rozgrzanej patelni grillowej.
Grillowałam kilka minut z każdej strony – do zrumienienia.
Odcedziłam i osuszyłam na papierowym ręczniku.
Następnie rozłożyłam na półmisku, posypałam solą i pieprzem i skropiłam oliwą, wymieszałam. Szynkę pocięłam na paski szerokości 2-3 cm.
Każdego szparaga owinęłam szynką i ułożyłam na rozgrzanej patelni grillowej.
Grillowałam kilka minut z każdej strony – do zrumienienia.