Sposób przygotowania:
Pieczone zielone
Cukinie porządnie umyć, odciąć końcówki. Pokroić na szerokie paski i wrzucić do miski. Wlać oliwę, dodać przyprawy i natrzeć tym cukinię.
Brokuła umyć, podzielić na mniejsze różyczki(skropić oliwą i posolić) ząbki czosnku przekroić na pół, nie obierać. Nagrzać piekarnik do 200 stopni.
Na blachę wyłożoną papierem do pieczenia wyłożyć cukinię, kawałki brokuła oraz czosnek. Piec około 15 minut aż cukinie zaczną brązowieć.
Teraz przygotujemy pesto.
Listki bazylii wrzucamy do miski, dodajemy pistacje, obrany czosnek, starty parmezan , dodajemy oliwę, sól, pieprz i wszystko razem miksujemy.
Kuskus przygotowujemy według przepisu na opakowaniu.
Cukinie i brokuła wykładamy na talerz i polewamy sosem pesto.
Brokuła umyć, podzielić na mniejsze różyczki(skropić oliwą i posolić) ząbki czosnku przekroić na pół, nie obierać. Nagrzać piekarnik do 200 stopni.
Na blachę wyłożoną papierem do pieczenia wyłożyć cukinię, kawałki brokuła oraz czosnek. Piec około 15 minut aż cukinie zaczną brązowieć.
Teraz przygotujemy pesto.
Listki bazylii wrzucamy do miski, dodajemy pistacje, obrany czosnek, starty parmezan , dodajemy oliwę, sól, pieprz i wszystko razem miksujemy.
Kuskus przygotowujemy według przepisu na opakowaniu.
Cukinie i brokuła wykładamy na talerz i polewamy sosem pesto.