marietta

marietta

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 2157]

Tokaj z owocową wkładką.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 1

Wino schłodzone rozlać do kieliszków z lodem,a do każdego kie- -liszka dać po wykałaczce z owocami,którą można włożyć do kieliszka lub owoce

Tokaj z owocową wkładką.

Składniki:

Tokaj z owocową wkładką.

 

  • 300 ml.wina Tokaj Aszu,
  • 8 szt.wisienek koktajlowych,
  • kawałki ananasa,
  • czubek karamboli,
  • plasterki limonki,
  • kostki lodu.

Sposób przygotowania:

Tokaj z owocową wkładką.
Do sześciu kieliszków z lodem wlać kolejno Tokaju węgierskiego,a następnie na wykałaczkę nabić kolejno po kawałku każdego owocu
tak,by zakryły szpic i włożyć po każdym szaszłyczku do kieliszka z winem i podawać od razu.Można też bez wykałaczki-otóż po wi-
-sience na dno każdego kieliszka,a resztę owoców naciąć wpół i
nasadzić na brzegi czarki i już.

Tagi:

lody