Sposób przygotowania:
Topinka - grzanka na czeski sposób
Jeśli zostanie nam trochę gulaszu z obiadu można go wykorzystać własnie do przygotowania topinki. Można też przygotować to danie dla gości. Na pewno wzbudzi zainteresowanie przybyłych. Na patelni rozgrzewamy olej, podsmażamy na nim kromki chleba z obu stron. Gulasz podgrzewamy troszkę, rozgrzewamy piekarnik do temperatury ok 180 st. Na grzanki wykładamy gulasz i żółty ser. Wstawiamy do piekarnika tylko na tyle czasu aby ser się rozpuścił.
Następnie wykładamy na każdą kromkę sos czosnkowy, posypujemy szczypiorkiem i rukolą. Jeśli kromki chleba są duże jemy przy użyciu noża i widelca, tak też fajnie jest podać danie gościom.
Następnie wykładamy na każdą kromkę sos czosnkowy, posypujemy szczypiorkiem i rukolą. Jeśli kromki chleba są duże jemy przy użyciu noża i widelca, tak też fajnie jest podać danie gościom.
zbysiowa