Beatka

Beatka

Kuchcik
[Przepisów: 3]

Torcik na zimno

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Idealny deser na upalne dni

Torcik na zimno

Składniki:

Torcik na zimno

 

  • 10dkg biszkoptów
  • 1 1/2 szkl mleka
  • 1 budyń śmietankowy
  • 1 galaretka wiśniowa
  • 20dkg owoców
  • 1szkl kremówki 30%
  • 1 cukier waniliowy

Sposób przygotowania:

Torcik na zimno
Biszkopty wykładamy w tortownicy. Budyń gotujemy z mniejszą ilością mleka - letni budtń wylewamy na ciastka. Na masie budyniowej układamy owoce. Wszystko zalewamy krzepnącą galaretką i wstawiamy do lodówki do czasu całkowitego skrzepnięcia galaretki. Po wyjęciu z formy dekorujemy ubitą na sztywno kremówką z cukrem waniliowym.

Tagi:

biszkopt