SUPERPRZEPIS

Torcik naleśnikowy Smerfetka

  • 1
  • zewa
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 11
Torcik naleśnikowy Smerfetka Więcej zdjęć (3)

torcik naleśnikowy na deser ...

Składniki:

Torcik naleśnikowy Smerfetka

 

  • 10 naleśników zabarwionych na niebiesko
  • 300 ml śmietany kremówki
  • 3 łyżki cukru
  • 150 g masy krówkowej o smaku kokosowym
  • 400 ml musu jabłkowego
  • odrobina czerwonego barwnika spożywczego ( użyłam w żelu )

Sposób przygotowania:

Torcik naleśnikowy Smerfetka
Usmażyć 10 naleśników według własnego przepisu zabarwiając ciasto na niebiesko i wystudzić. Śmietanę ubić z cukrem dodając barwnik czerwony i podzielić na dwie części. Na talerzu lub paterze ułożyć jeden naleśnik, posmarować go porcją musu. Następnie nałożyć drugi naleśnik i posmarować go cienko masą krówkową. Znowu położyć kolejny naleśnik i posmarować cienką warstwą z jednej części śmietany. I tak postępować z kolejnymi warstwami aż wyczerpią się składniki. Drugą część śmietany przełożyć do dekoratora i udekorować górę torcika. Gotowy torcik można schłodzić w lodówce, ale u mnie nie zdążył się niestety schłodzić, bo od razu został zjedzony.
Torcik naleśnikowy Smerfetka
usmażyć 10 naleśników zabarwionych na niebiesko
Torcik naleśnikowy Smerfetka
przygotować mus masę krówkową i ubitą śmietanę

Tagi:

naleśniki