malgosia2661

malgosia2661

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 571]

Torcik truskawkowy

  • TRUDNOŚĆ: trudne
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Naprawdę polecam, jest przepyszny uwielbiam przygotowywać ciasta z truskawek a to jest naprawdę świetne.

Torcik truskawkowy

Składniki:

Torcik truskawkowy

 

  • 1/2 kg truskawek,
  • 1 duży budyń śmietankowy,
  • 1/2 litra mleka,
  • serek homogenizowany,
  • pół szklanki cukru
  • Biszkopt:
  • 6 jaj,
  • szklanka cukru,
  • szklanka mąki ziemniaczanej,
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia

Sposób przygotowania:

Torcik truskawkowy
Jajka z cukrem ubijamy na parze mikserem, stopniowo dodajemy mąkę z proszkiem. Wylewamy na blachę pieczemy 30 min w temp. 180 stopni. Wyjmujemy studzimy dzielimy na 2 części. Budyń gotujemy na mleku z cukrem, studzimy miksujemy z masłem, dodajemy serek, mieszamy delikatnie. 40 dag truskawek miksujemy z 2 łyżkami cukru. Na połowę biszkoptu wykładamy masę następnie truskawki, przykrywamy biszkoptem, smarujemy masą, dekorujemy plastrami truskawek. 

Tagi:

biszkopt