Sposób przygotowania:
Torcik z masą śmietankową i jogutrem
Składniki na biszkopt musimy pomnożyć razy 2 .Potrzebujemy 2 blaty biszkoptowe. A więc Ubijamy białka na sztywno,dosypujemy cukier ciągle miksując. Następnie dosypujemy po jednej łyżce mąki i proszek do pieczenia. Delikatnie miksujemy a następnie przelewamy do blaszki o wymiarach 37 x37 cm. Po upieczeniu jednego biszkopta szykujemy składniki na drugiego i wykonujemy te same czynności. Masa śmietankowa: Śmietanę ubijamy na sztywno.Żelatynę rozpuszczamy w 4 łyżkach wody.Odstawiamy do stężenia.Następnie na małym ogniu podgrzewamy żelatynę by się rozpuściła. Dodajemy ją do ubitej śmietany 30 % a następnie dolewamy także wymieszamy jogurt z miodem i cukrem pudrem.Miksujemy na jednolita masę. Biszkopty przekrawamy na pół i powstają nam 4 blaty o wymiarach ,długości 17,5 cm . Jeden blat skrapiamy ponczem,smarujemy marmoladą ,wykładamy cześć masy.Przykrywamy drugim blatem także nasączonym a następnie masę i znów blat ciasta ,smarujemy go marmoladą i wykładamy masę.Tak do wykorzystania wszystkich blatów i masy. Z margaryny i cukru pudru robimy masę na pokrycie tortu. Smarujemy nią cały tort .Ozdabiamy wg upodobań . Chłodzimy w lodówce.