Sposób przygotowania:
Tort Barbie
Biszkopt: żółtka oddzielamy od białek. Białka ubijamy na sztywno, dodajemy cukier oraz żółtka, chwilę miksujemy. Następnie dodajemy mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia, delikatnie mieszamy składniki łyżką. Tak przygotowane ciasto wlewamy do tortownicy i pieczemy 30 minut w temp. 180*C. Po upieczeniu i wystudzeniu biszkopt przekrawamy na pół. W identyczny sposób pieczemy drugi biszkopt, tylko ciasto wlewamy do natłuszczonej formy na babkę. Po upieczeniu również przekrawamy na pół. Masa: mocno schłodzoną śmietanę ubijamy na sztywno z cukrem pudrem. Pod koniec ubijania dodajemy wystudzoną żelatynę. Brzoskwinie osączamy z zalewy, kroimy w cienkie plastry. Następnie część biszkoptu z tortownicy smarujemy cienką warstwą dżemu, na to smarujemy cienką warstwą śmietany. Przykrywamy drugą częścią biszkoptu z tortownicy, wykładamy plasterki brzoskwiń,smarujemy znowu masą śmietanową. Następnie kładziemy biszkopt z formy na babkę (dolną część), wykładamy brzoskwinie, smarujemy bitą śmietaną. Przykrywamy ostatnią częścią biszkoptu (z dziurą po kominie od formy). Resztę bitej śmietany dzielimy na pół lub więcej częśći ( w zależności od sposobu dekoracji) i zabarwiamy barwnikami spożywczymi wg uznania. Z lalki Barbie wyjmujemy nogi, tułów lalki owijamy folią spożywczą, lalkę wkładamy w biszkopt z dziurą po kominie od formy na babkę. Dekorujemy rękawem cukierniczym wg uznania i gustu.