Sposób przygotowania:
Tort bezowy z malinami
Piekarnik rozgrzać do 150*C z termoobiegiem. Białka ubić, a kiedy zaczną być sztywną pianą ustawić mikser na najwyższe obroty i dodawać porcjami cukier. Łyżka po łyżce. Na końcu zmniejszając obroty miksera wsypać mąkę ziemniaczaną i wlać ocet winny. Na papierze do pieczenia narysować dwa okręgi o średnicy 18cm i nałożyć na to masę bezową. Wycisnąć parę małych bezików przy użyciu rękawa cukierniczego. Wstawić do piekarnika, zmniejszyć temperaturę do 120*C i suszyć przez godzinę. Studzić w lekko uchylonym piekarniku najlepiej przez całą noc. Ostrożnie zdjąć blaty bezowe z papieru do pieczenia. KREM: Schłodzoną śmietankę 30% i serek włożyć do misy. Ubić na gęsty krem. Maliny rozgnieść widelcem i delikatnie przemieszać z kremem. Podzielić na dwie części i wyłożyć na blaty bezowe. Na wierzchu położyć beziki i świeże maliny. Całość polać rozpuszczoną i przestudzoną czekoladą. Przechowywać w lodówce. Smacznego!