aginaa

aginaa

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1085]

tort bezowy z truskawkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Gdy pojawiają sie truskawki rodzina u mnie robi zamówienia na ten tort.

tort bezowy z truskawkami

Składniki:

tort bezowy z truskawkami

 

  • podkłady bezowe 3.0 sztuki
  • śmietana kremówka 36% ( składniki na krem) 500.0 mililitrów
  • cukier puder 4.0 łyżki
  • śmietan fix 2.0 sztuki
  • płatki migdałowe 0.5 szklanki
  • truskawki świeże 1.0 kilogram

Sposób przygotowania:

tort bezowy z truskawkami
1. Smietane kremówke ubijam na sztywno, nastepnie dosypuje po trochu cukru pudru i smietan fix i ubijam dalej. Taki ubity krem wstawiam do lodówki na ok 15 min. 2. W tym czasie jak krem mi sie chlodzi myje truskawki, odcinam ogonki i kroje czesc w kostke, a czesc w polowki. 3. Podklad bezowy smaruje kremem z ubitej smietany, kladac na niego truskawki pokrojone w kostke. Nastepnie klade kolejny i podklad i tak samo klado krem i truskawki i jeszcze raz tak samo. 4. Na sama gore klade troche kremy i ukladam polowki truskawek, posypujac platkami migdalowi. Pycha.