Sposób przygotowania:
Tort gruszkowy
Przygotować należy niezbędne składniki na tort o smaku gruszkowym . Gruszki umyć pod bieżącą wodą, zdjąć skórkę i usunąć gniazda nasienne. Jaja sparzyć wrzącą wodą , mąkę przesiać na sicie , masło utrzeć z cukrem, cukrem waniliowym, skórką cytrynową i jajkami. Uzyskana mas powinna być jednolita, puszysta i delikatna . Ciasto wylać do blaszki okrągłej natłuszczonej masłem. Dodać mąkę z proszkiem do pieczenia, gruszki pokroić na kawałki. i 10 dag posiekanej białej czekolady. Przełożyć do formy ciasto, piec 50- 60 minut w temperaturze około 190 stopni C. Kremówkę ubić z nutellą i przekładać masą tort. Po godzinie przekroić biszkopt na 2 części i przekładać kremem. Ciasto polać resztą stopionej czekolady Cały wierzch zalać polewą czekoladową białą. Tort udekorować kremem i migdałami oraz bitą śmietaną w sprayu. Schłodzić tort przed podaniem