Sposób przygotowania:
Tort malinowy urodzinowyKrok 1
Do misy wbijamy jaja i ubijamy je na puch z cukrem. Po ubiciu jaj dodajemy przesianą mąkę ( najlepiej przesiewać nad misa i od razu mieszać delikatnie łopatką. Formę okrągła smarujemy masłem i wykładamy papierem do pieczenia, dno i boki. Ciasto przekładamy do formy i pieczemy koło 15-20 minut. Po upieczeniu i ostudzeniu biszkopt kroimy na trzy części.
Krok 2
Maliny wkładamy do garnuszka i gotujemy, a następnie przecieramy( aby pestki nam nie wpadli, będzie potrzebna cała szklanka musu). Żelatynę wsypujemy do szklanki, zalewamy 4 łyżkami wody( żelatyna pęcznieje). Wkładamy do mikrofali na 30 sekund- żelatyna się rozpuści. Do ostudzonej żelatyny wkładamy 4 łyżki musu, mieszamy, a następnie przekładamy do reszty naszego musu i mieszamy.
Krok 3
Śmietanę ubijamy na sztywno, dodajemy serek mascarpone i delikatnie mieszamy do połączenia składników.
Krok 4
Do rękawa cukierniczego przekładamy 10 łyżek kremu i zostawiamy go do dekoracji tortu. Resztę kremu zostawiamy i przekładamy do niego mus malinowy i delikatnie mieszamy łopatką. Wszystkie trzy blaty biszkoptu smarujemy kerem malinowym oraz wierzch i boki. Bierzemy rękaw cukierniczy i ozdabiamy tort.który dekorujemy według uznania.