Sposób przygotowania:
Kotlet panierowany z żurawiną
Mięso (wg gustu) należy umyć, osuszyć i rozbić (nie za cienko) tłuczkiem do mięsa.
Każdy plaster dokładnie natrzeć przyprawami zapanierować: obtoczyć w mące, jajku roztrzepanym z mlekiem i na końcu w bułce tartej.
Tak przygotowane kotlety smażyć (na średnim ogniu) na rozgrzanym oleju - z obu stron do zarumienienia się panierki.
Gotowe podawać z ulubionymi dodatkami (ziemniakami, kaszą, ryżem, makaronem, surówką) i żurawiną.
Każdy plaster dokładnie natrzeć przyprawami zapanierować: obtoczyć w mące, jajku roztrzepanym z mlekiem i na końcu w bułce tartej.
Tak przygotowane kotlety smażyć (na średnim ogniu) na rozgrzanym oleju - z obu stron do zarumienienia się panierki.
Gotowe podawać z ulubionymi dodatkami (ziemniakami, kaszą, ryżem, makaronem, surówką) i żurawiną.
SylaUla
Di bloguje
Dziękuję...