Sposób przygotowania:
Tort malinowy
Sposób przygotowania: Przygotować tortownicę o średnicy 24 cm (dno tortownicy wysmarować tłuszczem i obsypać mąką). Rozgrzać piekarnik do 170oC. Do lodówki włożyć śmietankę, aby się dobrze schłodziła. Oddzielić żółtka od białek. Żółtka utrzeć z 1/2 szklanki cukru pudru na gładką masę, białka ubić na sztywno, dodając 1/4 szklanki cukru pudru. Mąkę przesiać razem z Proszkiem do pieczenia Dr. Oetkera. Następnie bardzo delikatnie wymieszać ubite białka z utartymi żółtkami, stopniowo dodając przesianą mąkę. Całość natychmiast przełożyć do tortownicy i wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec około 45 minut. Po upieczeniu biszkopt wystudzić, a następnie podzielić na dwie części. Schłodzoną śmietankę ubijać mikserem. Pod koniec ubijania stopniowo dodawać Masę śmietanową o smaku malinowym Dr. Oetkera delikatnie mieszając mikserem na najniższych obrotach. Gotową masą przełożyć biszkopt oraz obłożyć wierzch i boki ciasta. Wstawić do lodówki. Gotowy tort można udekorować malinami.
booboo