Sposób przygotowania:
Tort malinowy uśmiech
Ja dno tortownicy wyłożyłam papierem do pieczenia, ale to nie jest konieczne. Herbatniki pokruszyć, zagnieść z masłem, wyłożyć masą dno tortownicy równomiernie i wstawić do lodówki (najlepiej do zamrażalnika). Ubić śmietanę dokładając po łyżce cukier, twaróg, sok z cytryny. Żelatynę rozpuścić w gorącej wodzie na koniec wymieszać bitą śmietanę ze schłodzoną żelatyną. Układać warstwy na dnie z ciasteczek: 1/3 masy tortowej - wyrównać nożem, maliny, 1/2 masy tortowej, maliny, 1/3 masy tortowej. Górę udekorować malinami: uśmiech, brwi z wiórków czekoladowych. Na brzegach udekorować pokruszonymi bezami. Wstawić do lodówki na min. 2,5 godziny. Ja wstawiłam na całą noc.
Marta1986
Natala1210
kasiunia.1981
Tit
evita0007
Ja to juz tym bardziej noga w pieczeniu ,ale twój jest śliczny podoba mi się właśnie ozdoba :) wygląda jak Malinowy Król ;) Pomysłowo !!!
Luśka
luna
Lady Marmolada
msewka
Sara93