Sposób przygotowania:
Tort Miś
Białka oddzielić od żółtek, ubić na sztywną pianę. Pod koniec ubijania dodawać cukier, dalej ubijając. Dodawać po kolei żółtka, nadal ubijając. Mąki wymieszać, przesiać i delikatnie wmieszać do ciasta. Wyłożyć ciasto do formy (prostokątnej - tej dużej 35 x 20 cm ). Piec w temperaturze 160 - 180ºC ok 30 - 40 minut. Gorące ciasto wyjąć z piekarnika. Odstawić do ostygnięcia. Całkowicie wystudzić. Ułożyć w całość. Ukształtować z biszkoptu wizerunek misia (jak na zdjęciu). Przekroić ciasto na 3 - 4 blaty. Wyłożyć każdą kremem lub dżemem. Wierzch udekorować kremem i dżemem.
Pyza
Smurfeta
wszystkie są na biszkopcie więc chyba oczywiste, że są na takiej samej bazie ? Miś to zależy od inwencji twórczej. Przecież nie dam instrukcji jak Pani ma kroić nożem czy co ma Pani dokładnie odciąć, nieprawdaż ?
Bernadetta
Hmm, tylko jeśli się nie mylę, to misie, kielichy itd. wycina się z suchego biszkoptu, a nie po jego przełożeniu kremem lub dżemem, nieprawdaż ?
Smurfeta
prawda i z tą uwagą się słuszne zgodzę .
edytaha
Smurfeta
tak, niestety nie mam takiej formy ...
Pyza