mela25

mela25

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 454]

Tort pavlova

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Lekki puszysty torcik z śmietanką o aromacie kawy .

Tort pavlova Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Tort pavlova

 

Sposób przygotowania:

Tort pavlova
Białka ubijamy na puch stopniowo wsypujemy cukier puder . Pod koniec ubijania dodajemy mąkę i sok z cytryny ubijamy dalej . Na papierze śniadaniowym rysujemy okrąg średnicy 24 cm . Wykładamy masę i pieczemy w nagrzanym piekarniku w temp ;150 c około 1 godziny najlepiej lekko uchylonym zostawiamy aż wystygnie . Do mleka wsypujemy łyżeczkę kawy i śmietanę śnieżkę ubijamy na puch wykładamy na bezę i dekorujemy świeżymi owocami ( u mnie skromna wersja z borówkami ) Polecam.
Tort pavlova
Beza po upieczeniu studzimy i nakładamy śmietanę
Tort pavlova
Wykładamy na papier do pieczenia który tworzy krąg
Tort pavlova
Na upieczony tort i wystudzony nakładamy bitą śmietankę

Tagi:

kawa