Sposób przygotowania:
Tort tęczowy z jeżynami i borówkami
Masę na każdy biszkopt robimy oddzielnie. Białka oddzielić od żółtek. Do białek dodać szczyptę soli i ubić na sztywną pianę. Następnie zmniejszyć obroty. Dodawać stopniowo cukier i żółtka. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia oraz odrobiną barwika spożywczego. Te , które kupiłam są bardzo wydajne. Zużyłam dosłownie szczyptę i wyszedł przepiękny kolor. Produkty sypkie dodajemy do masy i mieszamy. Zrobiłam to mikserem na najwolniejszych obrotach i biszkopt ładnie wyrósł. Formę do pieczenia nasmarować tłuszczem i przelać masę. Piec 15 minut w temp 180 stopni. Upiec 6 kolorowych biszkoptów. Masa: do miski przełożyć serki mascarpone, dodać cukier puder oraz sok z 2 cytryn i 1 limonki . Całość dokładnie wymieszać. Upieczone biszkopty nasączyć Bacardi Breezer. Przekładać masą mascarpone. Wierzch i boki również wypełnić kremem. Wierzch tortu ozdobić borówkami i jeżynami. Tort schłodzić w lodówce. Smacznego:)
bajtek
Pyza
to taki napój z alkoholem, są dostępne w kilku smakach http://www.frisco.pl/pid,2181/n,BACARDI-Breezer-Napoj-alkoholowy-o-smaku-limonkowym/stn,product
Pyza
agabi22
bacardi breezer, napój alkoholowy 4%, użyłam smaku arbuzowego. Potrzebne mi było ok 150 ml. Barwniki kupiłam na allegro w proszku. Forma do pieczenia tortownica 26 cm. Przy pieczeniu polecam kupienie form jednorazowych i upiec 6 biszkoptów jednocześnie. Ja miałam 2 tortownice i piekłam po 2 biszkopty.
Pyza
agabi22
oczywiście , że mogę jaśniej. Jest to napój alkoholowy 4%. U mnie dostępny w każdym sklepie, więc myślałam , że i w innych również:) Dostępny w 5 smakach , lekko gazowany, występuje w butelkach 275 ml , 750 ml oraz 1l. oraz w puszkach 330 ml. Występuje w smakach arbuzowym, jabłkowym, ananasowym, brzoskwiniowym , cytrynowym , kokosowym i limonkowym. .
marietta