Sposób przygotowania:
Tort urodzinowy SPONGEBOB
Jajka ubić z cukrem, następnie dodać mąkę i proszek do pieczenia.Całość dobrze połączyć i wylać na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Piec w temperaturze 180stopni przez 30-40 minut. Gdy biszkopt wystygnie kroimy go na pół i każda z dwóch połówek wzdłuż tak żeby powstały 4 cześci. Śmietanę ubijamy na sztywno 2 łyżeczki żelatyny łączymy z niewielka ilością gorącej wody i gdy już wystygnie dodajemy do śmietany i całość mieszamy.Zamiast żelatyny możemy tez użyć śnieżki w proszku. Biszkopt przekładamy gotową śmietaną i owocami.Następnie przygotowujemy masę cukrową.Żelatynę rozpuszczamy w wodzie i dodajemy glukozę wszystko mieszamy na gazie uważając żeby się nie zagotowało.Kiedy powstały syrop będzie letni dodajemy stopniowo cukier puder i mieszamy aż powstanie masa o konsystencji plasteliny.Następnie dzielimy ją na kilka części i do każdej dodajemy inny barwnik.Najwięcej potrzebujemy żółtego i czarnego.Po dodaniu barwników do poszczególnych części posypujemy blat mąką ziemniaczaną i rozwałkowujemy masę, a następnie przekładamy na tort.Z masy cukrowej formujemy też ręce,buty,oczy, język,rzęsy,krawat.Zęby i koszulka są ze śmietany
marietta