mela25

mela25

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 454]

Tort z wędzonym udkiem

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Pyszny torcik z chleba i warzyw .

Tort z wędzonym udkiem Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Tort z wędzonym udkiem

 

  • 1 wędzone udko
  • 1/2 słoiczek majonezu
  • 1 słoiczek kremu chrzanowego
  • 1 śmietanka 12 % - 250 ml + 4 łyżki na wierzch
  • 1 opakowanie chleba tostowego
  • sól
  • pieprz
  • koperek świeży
  • cebula czerwona
  • rzodkiewka
  • ogórek kiszony
  • jajko
  • szynka
  • szczypiorek

Sposób przygotowania:

Tort z wędzonym udkiem
Cebulkę , koperek myjemy osuszamy i siekamy . Udko obieramy i kroimy drobno Wrzucamy do miski dodajemy 1/2 słoiczka majonezu , 1/2 słoiczka kremu chrzanowego i śmietankę , mieszamy i doprawiamy do smaku solą i pieprzem . Na tortownicy układamy 4 kromki chleba tostowego i przekładamy gotową masą na przemian warstwami . Wierzch smarujemy śmietanką wymieszaną z kremem chrzanowym i dekorujemy według uznania :) . Taki tort najlepszy na drugi dzień . Trzymamy w lodówce .
Tort z wędzonym udkiem
Idealny układ na tortownicy to 4 kanapki i 4 warstwy
Tort z wędzonym udkiem
Podczas przekładania tortu gotową masą ...
Tort z wędzonym udkiem
Wszystkie składniki drobno siekamy
Tort z wędzonym udkiem
Wszystkie składniki drobno siekamy