Sposób przygotowania:
Tortilla z kurczakiem i warzywną sałatką
Pierś z kurczaka oczyszczamy i kroimy w drobną kostkę, dodajemy do niej 2 łyżki oliwy, posypujemy przyprawą do kurczaka, papryką słodką i ostrą, a następnie dokładnie mieszamy i odstawiamy do lodówki na godzinę, aby mięso się zamarynowało. Cebulę kroimy w plastry i smażymy razem z kurczakiem. W czasie marynowania się kurczaka przygotowujemy sałatkę warzywną tzn. sałatę rwiemy na kawałki, pomidory i paprykę kroimy w kostkę i wszystko dokładnie mieszamy. Tortillę podgrzewamy zgodnie z przepisem na opakowaniu. Smarujemy ją dipem majonezowo-ketchupowym (mieszamy ketchup i majonez w stosunku 1:1), następnie kładziemy sałatkę warzywną, a na nią układamy kurczaka i cebulkę. Całość polewamy dipem czosnkowo-koperkowym (jogurt grecki mieszamy z przeciśniętym przez praskę czosnkiem i koperkiem świeżym pokrojonym w drobną kostkę). Tortillę delikatnie zwijamy i gotowe :-)