Sposób przygotowania:
Tortilla z kurczakiem z pastą z avokado
Kurczaka mozna przygotować na dowolny ulubiony sposób. Osobiście polecam kurczka w limonce gdyż dobrze pasuje do pasty z avokado. Nie polecałabym ostrego przyrządzania kurczaka gdyż może przyćmić paste. Marchewkę tniemy w paseczki. Cebulę można pokroić w pióra ale gdy ktoś nie przepada za dużymy kawałkami cebuli można pokroić w kosteczkę. Całość wrzucamy na patelnie grillową. W tym czasie wyciągamy miąsz z połowy avokado rozgniatamy widelcem, dodajemy pieprz oraz sok z limonki całość gozgniatamy na jednolitą masę. Placek tortilli przemywamy wodą i kładziemy na 3 sekundy na każdej stronie na rozgrzanej patelni (ważne aby ciasto nadal pozostało wilgotne). Na brzegu kładziemy pasek z pasty z avokado. Układam pastę zawsze na lewo od środka nie doprowadzając później składników do góry ani dołu ciasta. Nakładamy kurczaka, warzywa, posypujemy serem. Dół i górę ciasta zawijamy do środka. Jezeli tak jak ja układałeś pastę po lewej stronie część ciasta z lewej nakładamy na farsz a następnie na kładamy prawą stronę i zawijamy. Jeżeli ciasto będzie lekko wilgotne ładnie się zlepi. Tak zawinięte ciasto wrzucamy na rozgrzaną patelnię i smażymy z każdej strony. Można jeść odrazu bądź zapakować w folie spożywczą. Smacznego!