Sposób przygotowania:
Tortilla z kurczakiem z tosteraETAP 1:
Jeden placek tortilli ułożyć na desce lub bezpośrednio w opiekaczu (wtedy wejdzie jedna połowa tortilli na płytki).
Połowę placka posypać startym żółtym serem. Na serze położyć kotleta z kurczaka w całości lub pokrojonego w paski. Na kurczaka ułożyć plasterki cebuli i pomidora. Doprawić solą i pieprzem. Posypać warstwą żółtego sera i przykryć drugą połową placka.
Tortillę przełożyć do tostera jeśli była robiona na talerzu, zamknąć opiekacz i piec kilka minut aż się ładnie przypiecze.
Po upieczeniu wyjąć i przekroić na 2 tosty według linii odciśniętych przez opiekacz. Tak samo postąpić z drugą tortillą. Można też zwinąć ją w inny sposób, tak jak jest na dwóch ostatnich zdjęciach. Wtedy farsz położyć na środek i zawinąć wszystkie brzegi do środka tworząc coś w rodzaju kebaba czy krokieta. Tak zwiniętą tortillę przełożyć do opiekacza.
Podawać na gorąco z ketchupem lub sosem czosnkowym lub na zimno.