Sposób przygotowania:
Potrawka z kurczaka z kaszą pęczek
Filet z kurczaka myję i kroję w kostkę. Pieczarki myję i kroję w plastry. Cebulę kroję w kostkę.
Czosnek przeciskam przez praskę. Na patelni rozgrzewam olej ok 1 łyżeczki i dodaję mięso, doprawiam wegetą, pieprzem, papryką czerwoną słodką i ostrą.
Smażę na rumiano, dodaję cebulkę, pieczarki i czosnek oraz szpinak. Smażę aż pieczarki będą rumiane. Zmniejszam ogień dodaję śmietanę i tarty ser. Mieszam dokładnie.
Doprawiam według uznania. Zdejmuję z ognia tak by się nie zagotowało. Mieszam.
Międzyczasie gotuję kaszę pęczak. Posypuję natką pietruszki.
Czosnek przeciskam przez praskę. Na patelni rozgrzewam olej ok 1 łyżeczki i dodaję mięso, doprawiam wegetą, pieprzem, papryką czerwoną słodką i ostrą.
Smażę na rumiano, dodaję cebulkę, pieczarki i czosnek oraz szpinak. Smażę aż pieczarki będą rumiane. Zmniejszam ogień dodaję śmietanę i tarty ser. Mieszam dokładnie.
Doprawiam według uznania. Zdejmuję z ognia tak by się nie zagotowało. Mieszam.
Międzyczasie gotuję kaszę pęczak. Posypuję natką pietruszki.