Sposób przygotowania:
Tortilla z piersią z kurczaka
Umytą i osuszoną pierś z kurczaka kroimy w paski. Przekładamy je do miski, dodajemy pokrojony na plasterki czosnek oraz olej i przyprawy. Całość mieszamy i odstawiamy.
Do słoiczka dajemy składniki sosu i dokładnie mieszamy.
Kapustę pekińską kroimy w cienkie paski. Pozbawioną nasion paprykę kroimy w cieniutkie paseczki. Ogórka obieramy, myjemy i kroimy w plasterki.
Na dobrze rozgrzanej patelni smażymy piersi z kurczaka. Na drugiej dobrze rozgrzanej patelni podgrzewamy placki tortilli.
Na podgrzany placek układamy porcję warzyw, dajemy kawałki usmażonego kurczaka i polewamy przygotowanym sosem. Zwijamy zgrabną tortille, którą możemy przewiązać zieloną cebulką. Od razu podajemy.
Do słoiczka dajemy składniki sosu i dokładnie mieszamy.
Kapustę pekińską kroimy w cienkie paski. Pozbawioną nasion paprykę kroimy w cieniutkie paseczki. Ogórka obieramy, myjemy i kroimy w plasterki.
Na dobrze rozgrzanej patelni smażymy piersi z kurczaka. Na drugiej dobrze rozgrzanej patelni podgrzewamy placki tortilli.
Na podgrzany placek układamy porcję warzyw, dajemy kawałki usmażonego kurczaka i polewamy przygotowanym sosem. Zwijamy zgrabną tortille, którą możemy przewiązać zieloną cebulką. Od razu podajemy.
BozenaMatuszczyk