Sposób przygotowania:
Tortille z kurczakiem w szałwii
Mąkę przesiewamy, odrobinę solimy, dodajemy 1 łyżeczkę oleju, wodę i mieszamy. Wyrabiamy jednolite ciasto na tortille i odkładamy je na ok 15 min. W tym czasie kroimy warzywa: pomidory na 8 części każdy, kalarepę obieramy i kroimy w słupki, ogórki kroimy w słupki lub plastry, cebulę w kosteczkę. Pomidory i ogórki przyprawiamy odrobinę pieprzem i solą. Pierś kurczaka kroimy w podłużne, niewielkie kawałki.Na rozgrzanym oleju smażymy pierś kurczaka. Pod koniec smażenia przyprawiamy kurczaka papryka słodką, pieprzem, solą i pokrojoną drobno szałwią. Ciasto na tortille dzielimy na 4 części (4 tortille) i każdą rozwałkowujemy na cieniutki okrągły placek. Tortille smażymy z każdej strony na rozgrzanej patelni bez dodatku tłuszczu. Na ciepłe tortille układamy warzywa, ciepłego kurczaka i tortillę zawijamy. Żeby było wygodniej tortillę spinamy wykałaczką. Tortille podajemy bezpośrednio po przygotowaniu.