Sposób przygotowania:
Tortilla z grosem
Pierś z kurczaka kroimy w kostkę, posypujemy przyprawą do grosa,dokładnie mieszamy i na kilka godzin wstawiamy do lodówki. Obsmażamy na oleju na złoty kolor.
Kapustę pekińska drobno siekamy, paprykę, pomidora i ogórka kroimy w paski. Składniki sosu mieszamy ze sobą, doprawiamy do smaku solą.
Placki tortilli podgrzewamy na suchej patelni lub w kuchence mikrofalowej. Na każdy placek układamy warzywa, mięso i polewamy sosem. Dolną część placka zwijamy do środka i zawijamy tortillę.
Kapustę pekińska drobno siekamy, paprykę, pomidora i ogórka kroimy w paski. Składniki sosu mieszamy ze sobą, doprawiamy do smaku solą.
Placki tortilli podgrzewamy na suchej patelni lub w kuchence mikrofalowej. Na każdy placek układamy warzywa, mięso i polewamy sosem. Dolną część placka zwijamy do środka i zawijamy tortillę.
marietta
marietta