szynszyla

szynszyla

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 221]

Tosty cynamonowe

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Świetnie spełnią się jako dodatek do zup i koktajli owocowych. Chrupkie i pachnące cynamonem zasmakują każdemu.

Tosty cynamonowe

Składniki:

Tosty cynamonowe

 

  • 6 kromek chleba tostowego
  • 3 łyżki masła
  • 3 łyżki cukru trzcinowego
  • 1/2 łyżeczki cynamonu

Sposób przygotowania:

Tosty cynamonowe
Cukier trzcinowy przesypujemy do miseczki, dodajemy cynamon i mieszamy. Chleb tostowy układamy na blaszce i wkładamy do nagrzanegdo 180 stopnio piekarnika na ok. 5 minut, aż dół tostów będzie chrupiący.

Wyjmujemy je i przekładamy na drugą stronę, smarujemy masłem i posypujemy obficie cukrem trzcinowym wymieszanym z cynamonem.

Wstawiamy ponownie do piekarnika i zapiekamy ok. 10-15 minut.

Grzanki powinny nabrać złocistego koloru, a cukier utworzyć chrupką warsywę.

Po wyjęciu z piekarnika tosty kroimy na trójkąty.