Sposób przygotowania:
Tosty cynamonowe
Cukier trzcinowy przesypujemy do miseczki, dodajemy cynamon i mieszamy. Chleb tostowy układamy na blaszce i wkładamy do nagrzanegdo 180 stopnio piekarnika na ok. 5 minut, aż dół tostów będzie chrupiący.
Wyjmujemy je i przekładamy na drugą stronę, smarujemy masłem i posypujemy obficie cukrem trzcinowym wymieszanym z cynamonem.
Wstawiamy ponownie do piekarnika i zapiekamy ok. 10-15 minut.
Grzanki powinny nabrać złocistego koloru, a cukier utworzyć chrupką warsywę.
Po wyjęciu z piekarnika tosty kroimy na trójkąty.
Wyjmujemy je i przekładamy na drugą stronę, smarujemy masłem i posypujemy obficie cukrem trzcinowym wymieszanym z cynamonem.
Wstawiamy ponownie do piekarnika i zapiekamy ok. 10-15 minut.
Grzanki powinny nabrać złocistego koloru, a cukier utworzyć chrupką warsywę.
Po wyjęciu z piekarnika tosty kroimy na trójkąty.