Sposób przygotowania:
Parówki wianuszki w cieście francuskim
Parówki obieramy z osłonek. Ciasto francuskie rozwijamy z rulonu. Dzielimy na 3 prostokąty. Na kawałku ciasta francuskiego układamy parówkę, posypujemy papryką, a następnie zawijamy dokładnie w ciasto francuskie.
Każdą tak przygotowaną parówkę nacinamy delikatnie z jednej strony i formujemy z niej wianuszek. Nacięta strona parówki jest na zewnątrz. Nagrzewamy piekarnik do 180 stopni, wstawiamy parówki i pieczemy ok. 20 minut, aż ciasto francuskie ładnie się zrumieni.
Możemy podać z oliwkami i pomidorkami koktajlowymi ze szczypiorkiem.
Każdą tak przygotowaną parówkę nacinamy delikatnie z jednej strony i formujemy z niej wianuszek. Nacięta strona parówki jest na zewnątrz. Nagrzewamy piekarnik do 180 stopni, wstawiamy parówki i pieczemy ok. 20 minut, aż ciasto francuskie ładnie się zrumieni.
Możemy podać z oliwkami i pomidorkami koktajlowymi ze szczypiorkiem.