szynszyla

szynszyla

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 221]

Parówki wianuszki w cieście francuskim

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Parówka w cieście francuskim podana w bardziej finezyjny sposób. Tak podana sprawi, że skuszą się na nie i duże i małe łakomczuszki.

Parówki wianuszki w cieście francuskim

Składniki:

Parówki wianuszki w cieście francuskim

 

  • 6 cienkich parówek
  • 2 opakowania ciasta francuskiego
  • 1 łyżeczka ostrej papryki
  • oliwki
  • pomidorki koktajlowe
  • szczypiorek

Sposób przygotowania:

Parówki wianuszki w cieście francuskim
Parówki obieramy z osłonek. Ciasto francuskie rozwijamy z rulonu. Dzielimy na 3 prostokąty. Na kawałku ciasta francuskiego układamy parówkę, posypujemy papryką, a następnie zawijamy dokładnie w ciasto francuskie.

Każdą tak przygotowaną parówkę nacinamy delikatnie z jednej strony i formujemy z niej wianuszek. Nacięta strona parówki jest na zewnątrz. Nagrzewamy piekarnik do 180 stopni, wstawiamy parówki i pieczemy ok. 20 minut, aż ciasto francuskie ładnie się zrumieni.

Możemy podać z oliwkami i pomidorkami koktajlowymi ze szczypiorkiem.