Sposób przygotowania:
Portugalskie słodkie tosty
Jajka wbijam do miseczki, nastepnie mieszam je (roztrzepuję widelcem) ze śmietaną i mlekiem, przyprawiam mielonym cynamonem, gałką muszkatołową i szczyptą soli.
Kromki chleba kroję na mniejsze kawałki np. trójkąty.
Chleb moczę w masie jajecznej przez kilka minut z każdej strony. Przekładam namoczone kawałki chleba na rozgrzany tłuszcz (masło) na patelnię i smażę z obu stron do uzyskania ładnego złotego kolorku.
Podaję na ciepło posypane cukrem pudrem z ulubionym dżemem lub konfiturą.
Kromki chleba kroję na mniejsze kawałki np. trójkąty.
Chleb moczę w masie jajecznej przez kilka minut z każdej strony. Przekładam namoczone kawałki chleba na rozgrzany tłuszcz (masło) na patelnię i smażę z obu stron do uzyskania ładnego złotego kolorku.
Podaję na ciepło posypane cukrem pudrem z ulubionym dżemem lub konfiturą.