Sposób przygotowania:
Tosty francuskie
Jajka rozbijamy do głębokiego talerza, dolewamy mleko oraz przyprawy i roztrzepujemy. Mozzarellę kroimy w 4 duże plastry. Na jednym kawałku chleba rozsmarowujemy passatę, układamy plaster pomidora oraz mozzarelli i przykładamy drugim kawałkiem. Lekko dociskamy kawałki chleba do siebie (robimy tak pozostałe tosty).
Tosty maczamy w mleku z jajkami z dwóch stron. Na patelni rozpuszczamy łyżeczkę masła i smażymy tosty z obu stron na rumiano- po przekrojeniu mozzarella powinna być półpłynna.
Do usmażenia jednego tosta za każdym razem rozpuszczamy łyżeczkę masła na patelni.
Smacznego
Tosty maczamy w mleku z jajkami z dwóch stron. Na patelni rozpuszczamy łyżeczkę masła i smażymy tosty z obu stron na rumiano- po przekrojeniu mozzarella powinna być półpłynna.
Do usmażenia jednego tosta za każdym razem rozpuszczamy łyżeczkę masła na patelni.
Smacznego