Ania321

Ania321

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1190]

Tosty francuskie w parmezanie

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 3
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Takie tosty warto przygotować wtedy, gdy pieczywo straciło już świeżość, w tym wydaniu z pewnością zyska na smaku.

Tosty francuskie w parmezanie Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Tosty francuskie w parmezanie

 

Sposób przygotowania:

Tosty francuskie w parmezanie
Bułki kroimy na kromki w poprzek.

Do głębokiego talerza wbijamy jajka i rozbełtujemy je widelcem. Do jajek ścieramy parmezan, dodajemy też sól i świeżo zmielony pieprz. Obtaczamy bułkę w jajku z obu stron i kładziemy na rozgrzany tłuszcz.

Smażymy z obu stron na rumiano. Zdejmujemy na ręcznik papierowy.

Podajemy na gorąco.
Tosty francuskie w parmezanie
Do głębokiego talerza wbijamy jajka i rozbełtujemy je widelcem.
Tosty francuskie w parmezanie
Do jajek ścieramy parmezan, dodajemy też sól i świeżo zmielony pieprz.
Tosty francuskie w parmezanie
Tosty kładziemy na rozgrzany tłuszcz. Smażymy z obu stron na rumiano.