WanilioweImprowizacj

WanilioweImprowizacj

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1805]

Tosty francuskie z orzechami laskowymi i czekoladą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Pyszne i chrupiące gofry z ciasta francuskiego z nadzieniem z czekolady kokosowej i mielonych orzechów laskowych.

Tosty francuskie z orzechami laskowymi i czekoladą Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Tosty francuskie z orzechami laskowymi i czekoladą

 

  • 1 opakowanie ciasta francuskiego
  • 80 g czekolady mlecznej kokosowej
  • Ok. 8 łyżeczek zmielonych orzechów laskowych

Sposób przygotowania:

Tosty francuskie z orzechami laskowymi i czekoladą

ETAP 1:

Ciasto francuskie rozwinąć i podzielić na pół. Na jednej połowie każdej części ciasta rozłożyć połamaną na małe kawałki czekoladę. Posypać ją zmielonymi orzechami laskowymi. Farsz przykryć drugą połową ciasta francuskiego.

Tak przygotowane ciasto włożyć do gofrownicy i piec kilka minut, aż ciasto się przyrumieni. Wyjąć i włożyć drugą porcję.

Gofry najlepiej smakują na ciepło.

Tosty francuskie z orzechami laskowymi i czekoladą
Gofry francuskie po upieczeniu w gofrownicy
Tosty francuskie z orzechami laskowymi i czekoladą
Zwinięte ciasto francuskie ułożone w gofrownicy
Tosty francuskie z orzechami laskowymi i czekoladą
Czekolada posypana zmielonymi orzechami laskowymi
Tosty francuskie z orzechami laskowymi i czekoladą
Połamana na małe kawałki czekolada rozłożona na cieście