Sposób przygotowania:
Ciasto ucierane z kakao i czekoladą
Do miski wsypać mąkę, proszek do pieczenia, sodę oczyszczoną, kakao, cukier wanilinowy, wlać mleko, olej rzepakowy, wbić jajka, dodać rozdrobnioną w rozdrabniaczu czekoladę i połączyć mi kserem składniki na najwyższych obrotach z 3 minuty.
Keksówka silikonowa 22 cm, do keksówki przelać ciasto, piec w nagrzanym piekarniku na 200C, grzanie góra/dół około 50 minut, do suchego patyczka.
Cukier puder wymieszać z gorącą wodą i sokiem z cytryny, lukrem polać ciasto.
Keksówka silikonowa 22 cm, do keksówki przelać ciasto, piec w nagrzanym piekarniku na 200C, grzanie góra/dół około 50 minut, do suchego patyczka.
Cukier puder wymieszać z gorącą wodą i sokiem z cytryny, lukrem polać ciasto.