kuchenny świat

kuchenny świat

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1431]

Tosty z bułki z dżemem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Tosty z bułki proponuje przygotować na śniadanie.Robi się je bardzo szybko,serwujemy najlepiej z dżemem.

Tosty z bułki z dżemem Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Tosty z bułki z dżemem

 

Sposób przygotowania:

Tosty z bułki z dżemem
Bułkę paryską kroimy w nieduże kawałki, zostawiamy aby podeschła( najlepiej w ciepłym miejscu) gdy jest sucha możemy przygotować tosty.

Do miseczki wlewamy mleko i moczymy bułkę(krótką). Patelnie stawiamy na gaz, wlewamy trochę oleju i na rozgrzanym smażymy namoczoną w mleku bułkę na złoty kolor. Przekładamy na talerz.

Na drugi talerz wsypujemy cukier, cukier waniliowy(najlepiej domowy) mieszamy razem aby składniki się połączyły.

Ciepłe tosty posypać przygotowaną posypką.

Podawać z dżemem.
Tosty z bułki z dżemem
pokrojona sucha bułka przygotowana do namoczenia
Tosty z bułki z dżemem
suchą bułkę moczymy w mleku ale bardzo krótką
Tosty z bułki z dżemem
namoczoną bułkę smażymy na rozgrzanym oleju
Tosty z bułki z dżemem
wymieszany cukier,cukier puder,cynamon którym posypujemy tosty