Sposób przygotowania:
Tosty z bułki z dżemem
Bułkę paryską kroimy w nieduże kawałki, zostawiamy aby podeschła( najlepiej w ciepłym miejscu) gdy jest sucha możemy przygotować tosty.
Do miseczki wlewamy mleko i moczymy bułkę(krótką). Patelnie stawiamy na gaz, wlewamy trochę oleju i na rozgrzanym smażymy namoczoną w mleku bułkę na złoty kolor. Przekładamy na talerz.
Na drugi talerz wsypujemy cukier, cukier waniliowy(najlepiej domowy) mieszamy razem aby składniki się połączyły.
Ciepłe tosty posypać przygotowaną posypką.
Podawać z dżemem.
Do miseczki wlewamy mleko i moczymy bułkę(krótką). Patelnie stawiamy na gaz, wlewamy trochę oleju i na rozgrzanym smażymy namoczoną w mleku bułkę na złoty kolor. Przekładamy na talerz.
Na drugi talerz wsypujemy cukier, cukier waniliowy(najlepiej domowy) mieszamy razem aby składniki się połączyły.
Ciepłe tosty posypać przygotowaną posypką.
Podawać z dżemem.