Sposób przygotowania:
Tosty z grilla i pomidorki
Jedną stronę kromki chleba smarujemy masłem, następnie kładziemy plaster szynki i żółtego sera.
Można dodać także plastry pieczarek i posypać oregano, ale ze względu na dzieci robię wersję bez pieczarek.
Całość przykrywamy kolejną kromką, którą smarujemy z zewnętrznej strony.
Zapiekamy w nagrzanym grillu elektrycznym dosłownie minutę czy dwie.
Do tostów warto podać jakieś warzywo, u mnie pomidorki koktajlowe z listkami bazylii.
Można dodać także plastry pieczarek i posypać oregano, ale ze względu na dzieci robię wersję bez pieczarek.
Całość przykrywamy kolejną kromką, którą smarujemy z zewnętrznej strony.
Zapiekamy w nagrzanym grillu elektrycznym dosłownie minutę czy dwie.
Do tostów warto podać jakieś warzywo, u mnie pomidorki koktajlowe z listkami bazylii.