gosia56

gosia56

Złoty Ekspert
[Przepisów: 821]

Pasta drobiowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 5/5 głosów: 3

W mojej kuchni nic nie może się zmarnować a taką pastę po prostu lubimy na kanapki szybka i zdrowa bo domowa pasta z warzywami.

Pasta drobiowa

Składniki:

Pasta drobiowa

 

  • 6 skrzydełek drobiowych
  • 1 seler ugotowany
  • 2 marchewki ugotowane
  • 1 cebula biała
  • 1 korniszon
  • sól
  • pieprz
  • 2 łyżki majonezu
  • 2 łyżki serka kanapkowego
  • 1 łyżeczka musztardy

Sposób przygotowania:

Pasta drobiowa
Skrzydełka ugotowane obieramy z mięsa miksujemy w blenderze.

Cebulę i korniszon kroimy w drobną kostkę.

Seler i marchewkę kroimy drobno albo rozgniatamy widelcem.

Do mięsa dodajemy warzywa, cebulę korniszony doprawiamy solą, pieprzem, dodajemy majonez, musztardę i serek mieszamy.

Jeżeli pasta wyjdzie nam trochę gęsta można dodać trochę więcej majonezu aby łatwo można było pastą posmarować pieczywo.

Pastę odstawiamy na trochę aby smaki się połączyły.  



POLECAM!!!

Tagi:

pasta