Sposób przygotowania:
Kanapki na ciepło z jajkami i cukinią
Cukinię umyć, osuszyć, przekroić wzdłuż na 4, a następnie pokroić w plasterki. Na patelni rozpuścić masło klarowane, dodać olej (wykorzystałam zalewę z suszonych pomidorów).
Wrzucić cukinię i przesmażyć aż lekko zmięknie. Następnie wbić jajka, doprawić solą, pieprzem, wsypać kurkumę, wymieszać i usmażyć luźną jajecznicę.
Suszone pomidory pokroić w paseczki, dodać do jajek, wymieszać. Na połowę kromek chleba nałożyć farsz jajeczny, przykryć drugą połową kromek. Kanapki ułożyć na grillu elektrycznym i zapiec.
Podawać na gorąco ze świeżymi pomidorami.
Wrzucić cukinię i przesmażyć aż lekko zmięknie. Następnie wbić jajka, doprawić solą, pieprzem, wsypać kurkumę, wymieszać i usmażyć luźną jajecznicę.
Suszone pomidory pokroić w paseczki, dodać do jajek, wymieszać. Na połowę kromek chleba nałożyć farsz jajeczny, przykryć drugą połową kromek. Kanapki ułożyć na grillu elektrycznym i zapiec.
Podawać na gorąco ze świeżymi pomidorami.