kuchenny świat

kuchenny świat

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1431]

Tosty z jajkiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 2

Łatwe, smaczne, tanie, proste i szybkie w przygotowaniu. Moja propozycja na szybkie śniadanie. Bardzo polecam.

Tosty z jajkiem Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Tosty z jajkiem

 

  • 4 kromki chleba tostowego
  • 1 jajko
  • 3 gałązki szczypiorku
  • sól do smaku

Sposób przygotowania:

Tosty z jajkiem
Chleb tostowy wyjmujemy z opakowania.

Szczypiorek myjemy i kroimy na desce, bardzo drobno.

Jajko wybijamy do szklanki (może też być mała miseczka) solimy i wsypujemy szczypiorek. Mieszamy żeby składniki się połączyły.

Do gorącego tostera wkładamy kawałki chleba tostowego, polewamy ( łyżką) rozmieszanym jajkiem, przykrywamy chlebem i zapiekamy.

Gotowe tosty przekładamy na talerz.
Tosty z jajkiem
szczypiorek kroimydrobno i dodajemy do jajka
Tosty z jajkiem
sparzone jajko wybijamy do szklanki i solimy
Tosty z jajkiem
jajko mieszamy dokładnie razem ze szczypiorkiem
Tosty z jajkiem
jajko wylewamy( łyżką)na chleb i zapiekamy