Sposób przygotowania:
Krokiety w waflu
1. Mięso opłukać, ugotować przepuścić przez maszynkę do mięsa.
2. Mięso łączymy z ugotowaną do miękkości kaszą. Dodajemy jajko, podsmażone grzyby wraz z pokrojoną i podsmażoną na złoty kolor cebulką, przyprawy jakie kto lubi lub doprawiamy lekko solą i pieprzem.
3. Wszystko dokładnie wyrabiamy, aby wszystkie składniki się połączyły. Tak przygotowaną masę rozsmarowujemy na waflu namoczonym w mleku ( to znaczy przykryć wafle ściereczką namoczoną w mleku na 3 minuty) wtedy łatwiej wafla będzie się zwijać.
4. Tak przygotowaną wafle zwijamy w roladę, którą kroimy w 3 cm paski. Pozostałe jajka łączymy z mlekiem.
5. Pokrojoną roladę moczymy w jajku i obtaczamy w tartej bułce. Smażymy na gorącym oleju.
2. Mięso łączymy z ugotowaną do miękkości kaszą. Dodajemy jajko, podsmażone grzyby wraz z pokrojoną i podsmażoną na złoty kolor cebulką, przyprawy jakie kto lubi lub doprawiamy lekko solą i pieprzem.
3. Wszystko dokładnie wyrabiamy, aby wszystkie składniki się połączyły. Tak przygotowaną masę rozsmarowujemy na waflu namoczonym w mleku ( to znaczy przykryć wafle ściereczką namoczoną w mleku na 3 minuty) wtedy łatwiej wafla będzie się zwijać.
4. Tak przygotowaną wafle zwijamy w roladę, którą kroimy w 3 cm paski. Pozostałe jajka łączymy z mlekiem.
5. Pokrojoną roladę moczymy w jajku i obtaczamy w tartej bułce. Smażymy na gorącym oleju.
gusia1000