madzik323

madzik323

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 576]

Tosty z piekarnika

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 6
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Pyszne lekkie śniadanko, zwykłe kanapki zastąpione chrupiącą zapiekanką z ciągnącym serem i aromatem świeżego szczypiorku

Tosty z piekarnika Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Tosty z piekarnika

 

  • 6 kromek chleba tostowego pszennego
  • 1 łyżeczka masła
  • 6 plastrów szynki
  • 1 pomidor
  • 12 dag mozzarelli
  • 1/2 pęczka szczypiorku

Sposób przygotowania:

Tosty z piekarnika
Kromki pszennego chleba tostowego układamy na blasze i bardzo cieniutko smarujemy masłem, następnie układamy po plasterku szynki ( ja miałam taką mniejszą więc użyłam więcej plastrów). Na szynce układamy pokrojonego w plastry pomidora, a na nim mozzarellę (użyłam takiej z bazylią, ale każda inna też jest super) także pokrojoną w plastry. Całość wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni i zapiekamy do momentu aż ser się ładnie stopi. Podajemy na gorąco posypując posiekanym szczypiorkiem.
Tosty z piekarnika
Kromki chleba układamy na blasze i smarujemy cienko masłem
Tosty z piekarnika
Następnie układamy plastry dowolnej szynki
Tosty z piekarnika
Na szynce układamy plastry pokrojonego pomidora
Tosty z piekarnika
Pokrojoną mozzarellę układamy na plastrach pomidora