Sposób przygotowania:
Mielone pod sosem z warzywami
Mięso wymieszać z jajkami dodać namoczoną i odciśniętą bułkę, obraną, posiekana cebulę i obrany i przeciśnięty przez praskę czosnek. Na końcu dodać musztardę i doprawić do smaku.
Formować kuleczki obtaczać w mące i smażyć na oleju. Kulki mięsne przełożyć do naczynia żaroodpornego. Masło roztopić na patelni dodać mąkę i zasmażyć. Następnie bulion wymieszać ze śmietana i wlać do masła , zagotować. Dodać koncentrat wymieszać i doprawić do smaku.
Cebulę obrać i drobno posiekać zeszklić na oleju , dodać obrane i pokrojone pieczarki oraz paprykę. Doprawić do smaku i dusić do miękkości.
Kotlety zalać sosem , posypać warzywami i żółtym serem. Zapiec w piekarniku 20 minut.
Formować kuleczki obtaczać w mące i smażyć na oleju. Kulki mięsne przełożyć do naczynia żaroodpornego. Masło roztopić na patelni dodać mąkę i zasmażyć. Następnie bulion wymieszać ze śmietana i wlać do masła , zagotować. Dodać koncentrat wymieszać i doprawić do smaku.
Cebulę obrać i drobno posiekać zeszklić na oleju , dodać obrane i pokrojone pieczarki oraz paprykę. Doprawić do smaku i dusić do miękkości.
Kotlety zalać sosem , posypać warzywami i żółtym serem. Zapiec w piekarniku 20 minut.