WanilioweImprowizacj

WanilioweImprowizacj

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1019]

Tosty z serkiem topionym i kiełbasą z dzika

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 1
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Tosty pszenne zrobione z serkiem topionym do smarowania zamiast żółtego sera, z cienką kiełbasą z dzika i ogórkiem korniszonym.

Tosty z serkiem topionym i kiełbasą z dzika Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Tosty z serkiem topionym i kiełbasą z dzika

 

  • 4 kromki chleba tostowego
  • ok. 50g serka topionego np. o smaku ementaler
  • kawałek cienkiej kiełbasy z dzika
  • ogórek korniszony
  • masło

Sposób przygotowania:

Tosty z serkiem topionym i kiełbasą z dzika

ETAP 1:

Na desce do krojenia ułożyć po 2 kromki chleba jedna na drugiej. Z wierzchu posmarować kromki masłem i odłożyć posmarowaną stroną na deskę. Drugą stronę kromek posmarować cienko serkiem topionym.

Na kromkach ułożyć plasterki kiełbasy z dzika, a na kiełbasie plasterki ogórka korniszona.

Pozostałe dwie kromki chleba również posmarować z jednej strony serkiem topionym i tą stroną ułożyć je na farszu. Z wierzchniej strony kromki chleba posmarować masłem. Złożone tosty przełożyć do nagrzanego opiekacza i piec kilka minut na złoty kolor. Po upieczeniu wyjąć i przekroić na trójkąty.

Podawać z ketchupem.

Tosty z serkiem topionym i kiełbasą z dzika
Tosty z serkiem i kiełbasa z dzika po upieczeniu w opiekaczu
Tosty z serkiem topionym i kiełbasą z dzika
Tosty po złożeniu przed włożeniem do opiekacza
Tosty z serkiem topionym i kiełbasą z dzika
Chleb tostowy posmarowany serkiem z ułożonym farszem
Tosty z serkiem topionym i kiełbasą z dzika
Kromki chleba posmarowane serkiem topionym