Sposób przygotowania:
Sos z pulpetami do makaronu
Do mięsa dodajemy drobno pokrojoną cebulę, ser i bułkę tartą( można wbić małe jajko). Doprawiamy do smaku i obtaczamy w mące. Z masy formujemy pulpety wielkości większego orzecha włoskiego.
Na patelni rozgrzewamy olej i podsmażamy drobno pokrojony czosnek i drobno pokrojoną cebulę. Dodajemy pomidory i gotujemy. Dodajemy drobno pokrojonego ananasa. Podlewamy trochę sokiem z ananasa albo wodą i doprawiamy solą, pieprzem i oregano.
Do sosu wkładamy przygotowane pulpety i na wolnym ogniu gotujemy 15- 20 min.
Podajemy z ugotowanym makaronem.
Na patelni rozgrzewamy olej i podsmażamy drobno pokrojony czosnek i drobno pokrojoną cebulę. Dodajemy pomidory i gotujemy. Dodajemy drobno pokrojonego ananasa. Podlewamy trochę sokiem z ananasa albo wodą i doprawiamy solą, pieprzem i oregano.
Do sosu wkładamy przygotowane pulpety i na wolnym ogniu gotujemy 15- 20 min.
Podajemy z ugotowanym makaronem.
BozenaMatuszczyk