Sposób przygotowania:
Kolorowa sałatka
Wszystkie warzywa dokładnie myjemy, a następnie pozbawiamy nadmiaru wody.
Kapustę pekińską kroimy na mniejsze kawałki, rzodkiewki na plasterki, pomidory po sparzeniu i obraniu dzielimy na cząstki, masłową sałatę rwiemy na mniejsze kawałki. Szczypiorek drobno kroimy. Do miski dodajemy przygotowane wcześniej warzywa i ostrożnie mieszamy.
Do sałatki dodajemy kwiaty fiołka - ja je lekko opłukałam by nie zniszczyć płatków. Przy fiołkach najważniejsze jest to żeby były zrywane daleko od drogi i biegających czworonogów.
Przed podaniem polewamy dresingiem z oleju, soku z pomarańczy oraz soli i pieprzu. Lepiej nie robić tego wcześniej, bo całość zwiędnie i będzie mało apetyczna.
Kapustę pekińską kroimy na mniejsze kawałki, rzodkiewki na plasterki, pomidory po sparzeniu i obraniu dzielimy na cząstki, masłową sałatę rwiemy na mniejsze kawałki. Szczypiorek drobno kroimy. Do miski dodajemy przygotowane wcześniej warzywa i ostrożnie mieszamy.
Do sałatki dodajemy kwiaty fiołka - ja je lekko opłukałam by nie zniszczyć płatków. Przy fiołkach najważniejsze jest to żeby były zrywane daleko od drogi i biegających czworonogów.
Przed podaniem polewamy dresingiem z oleju, soku z pomarańczy oraz soli i pieprzu. Lepiej nie robić tego wcześniej, bo całość zwiędnie i będzie mało apetyczna.
SylaUla
BozenaMatuszczyk
Prezentuje się ślicznie i na pewno tak samo smakuje.;)
misia5
Bardzo się cieszę, że sałatka Ci się podoba :) Kwiatki wyparowały pierwsze :) Moje dziewczyny dosłownie je wymiotły :)
misia5
Dziękuję :)