katarzynka455

katarzynka455

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1651]

Pieczarki z mięsem i jajkiem

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Malutkie pieczarki z farszem. Smaczne jako przekąska i dobre do podjadania. Dobre na ciepło i na zimno.

Pieczarki z mięsem i jajkiem

Składniki:

Pieczarki z mięsem i jajkiem

 

Sposób przygotowania:

Pieczarki z mięsem i jajkiem
Jajka gotujemy na twardo studzimy, obieramy i drobno kroimy. dodajemy do mięsa. Pieczarki myjemy i osuszamy. Wycinamy nóżki i drobno je kroimy.

Pokrojone nóżki podsmażamy chwile na maśle razem z drobno pokrojoną cebulą i też dodajemy do mięsa. Doprawiamy do smaku i nakładamy na pieczarki, zwilżonymi dłońmi robimy kuleczki i obtaczamy w bułce.

Smażymy na rumiano