Beatris

Beatris

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2198]

Tosty ze śmietaną

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Tosty a'la francuskie z dodatkiem kwaśnej śmietany.

Tosty ze śmietaną Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Tosty ze śmietaną

 

  • 6 kromek chleba tostowego pszennego
  • 3 jajka
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku
  • 5 czubatych łyżek kwaśnej śmietany
  • olej do smażenia
  • ketchup - wg uznania

Sposób przygotowania:

Tosty ze śmietaną
Jajka wbić do miseczki, dokładnie je rozbełtać. Do jajek dodać trochę soli i pieprzu. Dodać też do nich śmietanę. Wszystko bardzo dokładnie wymieszać. Na patelni rozgrzać trochę oleju. Każdą kromkę chleba zamoczyć w jajkach ze śmietaną i kłaść na patelnię na rozgrzany olej. Tosty smażyć na rumiano z obu stron. Usmażone tosty podawać od razu z dodatkiem np. ketchupu.
Tosty ze śmietaną
Jajka wbite do miseczki i dokładnie rozbełtane.
Tosty ze śmietaną
Kwaśna śmietana dodana razem z solą i świeżo zmielonym pieprzem do jajek.
Tosty ze śmietaną
Kromki chleba tostowego zamoczone w jajkach ze śmietaną smażone na oleju.