p.jola1

p.jola1

Złoty Ekspert
[Przepisów: 919]

Tradycyjne jajka na miękko

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 2/5 głosów: 1

Proste kolacyjne jajka na miękko

Tradycyjne jajka na miękko

Składniki:

Tradycyjne jajka na miękko

 

  • 3 szt. jajka,
  • do smaku sól i pieprz,
  • 3 łyżeczki keczupu
  • 1/2 łyżeczki soli do gotowania

Sposób przygotowania:

Tradycyjne jajka na miękko
Jajka wkładamy do małego rondelka, zalewamy wodą, dodajemy pół łyżeczki soli, aby jajka nie popękały. Jajka gotujemy na miękko, 3 minuty od zagotowania wody. Wyciągamy z rondelka, studzimy. Ścinamy czubek każdego jajka ostrym nożem, doprawiamy solą i pieprzem, każde jajko wkładamy do kieliszka od jajek i na czubku robimy kleks z keczupu.

Tagi:

jajko jajka